Bosanski | English
VIDEO GALERIJA
DRAGI NAŠI U OVOJ SEKCIJI GALERIJE MOŽETE 
POGLEDATI VIDEA NAŠIH STIPENDISTA,AKTIVISTA..
UŽIVO JAVLJANJE ČIKAGO(USA) I TUZLA (BOSNA I HERCEGOVINA)
Sedinin Bazar iz Čikaga ujedno i idejni tvorac istoimene platforme koja svoje aktivnosti i projekte uspješno realizuje u Bosni i Hercegovini, u ovom videu govori o detaljima osnivanja organizacije Sedinin Bazar u Bosni i Hercegovini.
 
U ovom videu možete pogledati i poslušati rezime aktivnosti koje podržava Sedinin Bazar iz Čikaga. Platforma Sedinin Bazar iz Čikaga odgovorno i transparentno promoviše sve aktivnosti koje se realizuju za ljepšu i kvalitetniju budućnost mladih osoba sa invaliditetom. Sve ove zamišljene aktivnosti bi bilo teže sprovesti da Sedinin Bazar ne dobija nesebičnu podršku svojih suportera.
 
Ovaj video izvještaj prikazuje aktivnosti koje su realizovane uz pomoć i podršku Sedininog Bazara iz Čikaga. Razgovoralo se o bliskim saradnjama Sedininog Bazara. Kroz ovaj video prikazano je šta se sve postiglo uz pomoć ove platforme i njenih supportera.
 
Uz pomoć Sedininog Bazara iz Čikaga u ovom prilogu možete poslušati video izvještaj i neke novitete koje podržava platforma Sedinin Bazar u Bosni i Hercegovini. Također, možete saznati koji veliki koraci su se napravili za bolji položaj osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini. Od strane ove platforme četiri osobe sa invaliditetom su dobile priliku da se zaposle te da na taj način budu korisni svom društvu, Emina Hatemić je potpisala ugovor za plaćanje njenog osnovnog obrazovanja te joj je doniran laptop koji će joj olakšati praćenje nastave. Podržano je izdavanje knjige prvenca čiji je autor Eldar Smajić. Sve ove aktivnosti ne bi bile realizovane da nema ogromne podrške supportera.
 
Sedinin Bazar iz Čikaga u ovom video prilogu predstavlja svog novog partnera. Riječ je o gospođi Anki Cavrag Logsdon. Pomenuta gospođa je certificirana trenerica holističkog pristupa liječenja, nutricionistica, i još mnogo toga zanimljivog možete saznati u ovom jako inspirativnom video zapisu. Cjelokupan program pod nazivom "Čišćenje organizma na ćelijskoj bazi" Anka je odlučila da uradi u saradnji sa Sedininim Bazarom iz Čikaga. Sredstva sakupljena od realizacije ovog treninga odlučeno je da idu za donacije osobama sa invaliditetom u svrhu njihove edukacije i stipendiranja. O prijavi na trening kao i o detaljima istog možete pogledati na linku koji se nalazi u opisu ovog videa.
 
Sedinin Bazar iz Čikaga je u ovom javljanju uživo ugostio gospođu Belmu Islamović Omerović. Ovaj inspirativni razgovor sa posebnom gošćom Sedininog Bazara imate mogućnost da pogledate u ovom videu. Belmina ogromna volja da nastavi sa životnim borbama i nakon velike tragedije koju je doživjela mnogima će biti inspiracija. Imate priliku da čujete Belmino zadovoljstvo sa platformom Sedinin Bazar iz Čikaga. Gospođa Sedina koja je idejni tvorac Sedininog Bazara iz Čikaga u ovom videu govori o svom zadovoljstvu zbog toga što ima priliku da pruža podršku osobama sa invaliditetom. U razgovoru sa Belmom Sedinin Bazar iz Čikaga je izrazio veliku želju za suradnju sa ovom jako inspirativnom gošćom. Iz ovog video priloga možete zaključiti koliko pozitivno Belma djeluje kako na osobe sa invaliditetom, tako i na osobe bez invaliditeta. Spomenut je također i Belmin kratkometražni dokumentarni film koji govori o njezinoj tragediji u ratu. Mnogima će ovaj video biti velika inspiracija da se nastave boriti, i da ne odustaju lako od svog života.
U ovom videu prilogu pogledajte razgovor sa gostom Sedininog Bazara - Erminom Ljevom. Gospodin Ljevo je novi partner organizacije Sedinin Bazar iz Čikaga. Ovom prilikom je pričao o svom zalaganju u ovoj humanitarnoj platformi. Pored svog humanitarnog rada, u videu ćete imati priliku da vidite Erminove radove koje rezbari od drveta. Poslušajte također na koji način je ovaj gospodin postao supporter organizacije Sedinin Bazar iz Čikaga. Pored ovoga pogledajte i poslušajte gostovanje Aladina Kavgića, u kojem iznosi svoje zadovoljstvo i zahvalnost na svoj pruženoj podršci koju pruža Sedinin Bazar iz Čikaga mladim osobama sa invaliditetom u BiH. Gospodin Aladin je pomenuo i značajne aktivnosti koje je podržala platforma Sedinin Bazar iz Čikaga, u svrhu što većeg broja edukacija osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini. Spomenute su i nove saradnje, koje će biti podržane od strane platforme Sedinin Bazar iz Čikaga. Sve aktivnosti o kojima možete saznati u ovom videu ne bi bilo moguće realizovati da nema podrške koju pružaju Sedinin Bazar iz Čikaga i supporteri.

Dragi naši, s ponosom vam se javljamo ovako iznenada da vas informišemo o lijepim stvarima koje nam se dešavaju i novim aktivnostima koje planiramo da radimo i koje će biti višestruko korisne za omladinu u Bosni i Hercegovini. Takođe ovom prilikom želimo i da pokažemo koliko smo ozbiljni u ovome što radimo i da čvrsto stojimo iza svog rada kao i naših korisnika koje podržavamo kroz platformu Sedinin Bazar i RE - SET - Nevladina Organizacija. Hvala svima koji su zajedno sa nama dio ove lijepe priče koja se dešava u našoj zemlji i koji nam pružaju ogromnu podršku u ostvarenju naših ciljeva. O čemu se zapravo sve radi pogledajte i poslušajte u video prilogu!
VIDEA OD RODITELJA UPOSLENIKA I AKTIVISTA NVO RE- SET TUZLA
0 0